Бразилац Рикардињо је допутовао у Београд, у среду ће да обави лекарске прегледе и потпише двогодишњи уговор. Одмах после слетања на аеродром „Никола Тесла“, Рикардињо је у друштву менаџера Дејана Вукадиновића и Рикарда Луиза кренуо ка стадиону „Рајко Митић“ и одмерио терен на којем се очекује да блиста као у молдавском шампионату и донесе Звездиним навијачима много радости. Црвена звезда је успела да ангажује без обештећења фудбалера чија је тржишна вредност на специјализованом сајту „Трансфермаркт“ процењена на 1,4 милиона евра. Реаговали су брзо из управе најтрофејнијег српског клуба, свесни да имају неколико конкурената, кад је извагао Бразилцу се понуда из Србије наметнула као најпримамљивија.

Левокрилна позиција основна је Рикардињу, али је играо и као централни офанзивни везиста. Сналажљивост и хитрина основне су му одлике, има добар дриблинг и пас, контролом лопте и уласком из другог плана дошао је до завидне бројке голова у минулим сезонама. Рекорд је забележио у такмичарској 2014/15, кад је погодио мрежу 20 пута на 29 мечева.

Рикардињо важи за фудбалера спремног да преузима одговорност и ужива у ситуацијама кад је потребно директно да се нападне одбрана ривала. У тој намери уме и да се заигра, па повремено испољава и лежерност. На папиру има мање мана него врлина и требало би да представља појачање за Звезду. У зависности да ли ће да остане Канга, али и какав ће бити избор крилних нападача на располагању тренеру Владану Милојевићу, биће одлучено и на ком месту ће Рикардињо да буде форсиран.

Нема сумње да се очекује да се експресно избори за место у стартних 11, највероватније ће већ од среде или четвртка бити са новим саиграчима на Златибору. Довођење Рикардиња представља корак у смеру потврде прича да ће Џон Руиз да напусти Црвену звезду. Растанак са Костариканцем представља императив, пре свега због растерећења буџета. Није искључено да Рикардињо буде и једини странац који ће овог лета да стигне у Црвену звезду, поготово уколико управа успе да договори останак најбољег стрелцаРичмонда Боаћија. Довођење ефикасног играча без обештећења отворило је Црвеној звезди могућност да му понуди примамљиве финансијске услове, без којих Рикардињо не би ни пристао да се пресели у Србију. Према незваничним информацијама, Рикардињо ће за прву сезону у Црвеној звезди да заради 360.000 евра. Уколико остане и у другој години уговора, припашће му незнатно више.

Share us